PUTIN DISCUTA IN CONSILIUL DE SECURITATE AL RUSIEI ACTIUNILE «AGRESIVE SI IMPREVIZIBILE» ALE TURCIEI

Președintele rus Vladimir Putin a discutat vineri cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei situația din Siria, în contextul «acțiunilor agresive» ale Turciei, a anunțat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

«În cadrul reuniunii a fost discutată situația tensionată din Siria pe fondul acțiunilor agresive și imprevizibile ale Turciei», a afirmat Peskov.

La reuniune au fost prezenți, între alții, premierul Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Șoigu, ministrul de interne Vladimir Kolokolțev, precum și directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Relațiile dintre Moscova și Ankara sînt marcate în prezent de tensiuni fără precedent în ultimele decenii, după ce aviația turcă a doborît marți un bombardier rus la frontiera cu Siria, Ankara susținînd că avionul Su-24 a încălcat spațiul său aerian, ceea ce Moscova neagă, afirmînd că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

Vladimir Putin declara joi că este absolut inexplicabilă «lovitura perfidă dată în spate» de Turcia, țară considerată de Rusia ca ««partener și aliat în lupta împotriva terorismului»«, liderul de la Kremlin avertizînd în același timp că doborîrea avionului rus va avea ««consecințe serioase»« pentru relațiile dintre Moscova și Ankara.

Sursa: Agerpres