Putin considera ca nu Trump este de vina pentru faptul ca relatiile dintre Rusia si SUA nu se imbunatatesc

Moscova nu dă vina pe Preşedintele american Donald Trump pentru că nu reuşeşte să îmbunătăţească relaţiile dintre SUA şi Rusia, o promisiune făcută de liderul de la Casa Albă în timpul campaniei sale electorale, a declarat Preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat unor posturi de televiziune arabe, a transmis Duminică Reuters, potrivit agerpres. „Ştim că, inclusiv în timpul precedentei sale campanii electorale, (Trump) s-a pronunţat în favoarea unei normalizări (a relaţiilor SUA-Rusia), dar din nefericire acest lucru nu s-a întîmplat deocamdată”, a declarat Putin posturilor Al Arabiya, Sky News Arabia şi RT Arabic. „Dar nu avem nici o pretenţie pentru că vedem ce se întîmplă pe scena politică americană”, a adăugat Preşedintele rus, potrivit unei transcrieri publicate Duminică pe site-ul Kremlinului.

Putin a apreciat că „agenda politică internă” nu-i permite lui Trump să ia măsurile menite să îmbunătăţească substanţial relaţiile bilaterale şi a adăugat că, indiferent de situaţie, Moscova va colabora cu orice Administraţie a SUA în măsura în care şi Washingtonul îşi doreşte acest lucru. Liderul de la Kremlin a reiterat faptul că Rusia are armament capabil să neutralizeze orice fel de ameninţare provenită din locurile de desfăşurare a rachetelor NATO, în Polonia şi România.

„În mod evident, reprezintă o ameninţare pentru noi, deoarece este o încercare de ”a nivela” potenţialul nostru nuclear strategic. Este sortită eşecului această încercare, este deja evident”, a insistat Putin.

Interviul a fost difuzat Duminică, înaintea vizitei din 14 Octombrie a Preşedintelui Putin în Arabia Saudită.