PUTIN: ANUMITE STATE FAC JOCUL TERORISTILOR

Un mesaj de salut al președintelui rus Vladimir Putin, adresat participanților la cea de-a 9-a Reuniune Internațională a Înalților Reprezentanți pentru Probleme de Securitate de la Soci, a fost dat citirii de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

Unele țări încearcă din ce în ce mai mult să ignore normele universal recunoscute ale dreptului internațional, folosind forța militară fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, acestea făcînd astfel jocul teroriștilor, a punctat seful statului rus în mesaj.

"Problemele de asigurare a securității mondiale și regionale sînt astăzi deosebit de acute, în mare parte din cauza că unii membri ai comunității mondiale încearcă din ce în ce mai mult să ignore normele și principiile dreptului internațional universal recunoscute, să recurgă la utilizarea forței militare, ocolind Consiliul de Securitate al ONU, refuzînd participarea la discuții, ca instrument cheie în soluționarea disputelor interstatale", a spus Putin.

"Aceasta generează instabilitate politică și socială și fac jocul forțelor teroriste, extremismului, criminalității transnaționale, ducînd la o escaladare a conflictelor locale și a crizelor", a adăugat el.

Președintele rus a subliniat că actuala reuniune, sub auspiciile Consiliului de Securitate al ONU, oferă o oportunitate reală pentru a discuta modalitățile de abordare a unor provocări privind securitatea internațională.

Putin a declarat că Rusia este pregătită pentru cooperarea strînsă cu partenerii străini în domeniul securității, în formate multilaterale și bilaterale.

Sursa: sputnik.md