Putin a semnat decretul prin care mai multe categorii de ucraineni obtin mai usor cetatenia rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se acordă acces la procedura accelerată de obţinere a cetăţeniei ruse pentru anumite categorii de ucraineni, inclusiv pentru rezidenţii Estului separatist al Ucrainei, au informat Miercuri agenţiile internaţionale de ştiri, scrie Agerpres. Potrivit AFP, conform acestui decret, mai multe categorii de cetăţeni ucraineni ar putea deţine şi un paşaport rus, îndeosebi cei care dispun deja de un permis de rezidenţă rus.

Kremlinul a publicat o listă lungă cu cetăţenii eligibili pentru a beneficia de simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei ruse, în termen de trei luni, inclusiv pentru ucrainenii care locuiesc în „anumite teritorii”, cum ar fi regiunile Lugansk şi Doneţk din Estul Ucrainei. Decretul a intrat în vigoare chiar în ziua semnării, 1 Mai.

Virginia Filip 02.05.2019 - 14:39

Vrea sa rusifice tot, Putin. Mai grav este ca incearca sa se extinda ca o caracatita si peste noi, iar la cat de umil este Dodon, mi-e ca pe unii o sa-i convinga sa se dea de partea lui.