PUTIN A DEMONSTRAT CA OCCIDENTUL ESTE „UN TIGRU DE CARTON”

Spre deosebire de măscăricii din Uniunea Europeană şi americanii incompetenţi, nenea Vladimir a procedat ca şi Kutuzov. A venit în Siria, a evitat toate riscurile de a intra într-un război de lungă durată, a pierdut doar un singur avion (pe care l-a doborît o ţară-membră a NATO) şi a ieşit din această mlaştină cu rezultate maximale.

În acelaşi timp, ministrul de externe din Marea Britanie, Philip Hammond, ne atenţionează (cu mutra lui posacă de contabil) să nu-l lăudăm prea tare pe Putin, pentru că asta ar fi acelaşi lucru cum am lăuda soţul care a încetat să-şi bată soţia. Ipocrizie totală!

Pe fundalul Uniunii Europene în proces de dezmembrare şi dezorientare, Putin a arătat că este un lider autoritar, dar şi curajos, care cîştigă războaiele, iar Occidentul e doar un „tigru de carton”. Să ne întrebăm, care alt lider a acţionat atît de hotărît? În acelaşi timp, Putin nu a spus că misiunea e deja îndeplinită. Putin este omul pe care măscăricii de la Bruxelles au încercat să-l amăgească, cochetînd cu Ucraina şi promiţîndu-i imposibilul. Iar el şi-a întors Crimeea. Iar modul în care l-a susţinut pe Assad a arătat lumii întregi că atunci cînd situaţia e gravă, unchiul american nu mai este un aliat de încredere.

În zădar americanii şi europenii au încercat să se convingă, că eforturile Rusiei sînt zădarnice. Mai bine s-ar uita la ei. Plecînd de pe cîmpul de luptă, Vladimir i-a ordonat lui Assad să se aşeze la masa de tratative, altfel o păţeşte rău. Adică, s-a comportat ca un adevărat stăpîn. Iar asta în timp ce UE iarăşi a fost zguduită de acţiuni teroriste. Ceea ce înseamnă că islamiştii consideră UE o zonă slabă, impotentă şi neprotejată. Incapabilă să-şi apere propriile valori declarate. Urmează doar să recunoască falimentul spaţiului Schengen, ca model al multiculturalismului. Cu atît mai mult, cu cît acest spaţiu include teritorii greu de controlat, cum ar fi Balcanii, Gibraltarul şi Sicilia. Dacă cineva nimereşte în UE pentru că o ţară nu-i capabilă să-şi protejeze frontierele, toate celelalte ţări au de suferit. Pentru că asta este Schengen-ul. Dar acest model e depăşit de situaţie. Sistemul trebuie reformat sau înlocuit.

După The Spectator, Marea Britanie