PUTIN A AVUT O PRIMA DISCUTIE TELEFONICA CU ZELENSKI

Discuția dintre Putin și Zelenski a avut loc la inițiativa Kievului.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Discuția a avut loc la inițiativa părții ucrainene, le-a comunicat jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al liderului rus.

„Au fost discutate probleme privind reglementarea situației din sud-estul Ucrainei și conlucrarea în vederea eliberării reciproce a persoanelor reținute de către ambele părți”, a spus Peskov, citat de RIA Novosti.

„S-a ajuns la înțelegerea de a continua această activitate la nivel de experți”, a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Acesta a adăugat că s-a discutat, de asemenea, despre posibilitatea prelungirii contactelor în format “normand”.

Peskov a menționat că discuția dintre Putin și Zelenski a avut loc la inițiativa Kievului.

Anterior, președintele Ucrainei i-a propus lui Putin să aibă o întrevedere la Minsk, menționînd că la această întrevedere trebuie să participe de asemenea liderii SUA, Franței, Marii Britanii și Germaniei. Comentînd această inițiativă, Peskov a subliniat că Moscova o va examina, însă trebuie înțeles dacă un astfel de summit are vreo perspectivă.

Însuși Putin, la rugămintea jurnaliștilor de a comenta propunerea lui Zelenski, a menționat că Rusia niciodată nu s-a eschivat de la niciun format cu privire lareglementarea conflictului din Donbas. Totodată, liderul rus a adăugat că, evident, o asemenea întîlnire trebuie să fie bine pregătită.

Sursa: sputnik.md