PUCI LA LIBERALII MOLDOVENI

Consiliul de reformare a PL solicită numirea lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului

Consiliul de reformare a Partidului Liberal solicită convocarea Congresului formaţiunii, la care să fie propusă numirea lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului.

Mai mulţi deputaţi, miniştri şi preşedinţi ai organizaţiilor teritoriale ale PL au format vineri, 12 aprilie,  un Consiliu de reformare a partidului şi au făcut publică o declaraţie în care cer democratizarea structurilor interne ale formaţiunii.

În declaraţie, membrii Consiliului solicită revenirea fracţiunii PL la masa de negocieri cu celelalte partide din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană.

„Pledăm pentru menţinerea PL în actul guvernării şi optăm pentru înnoirea şi democratizarea activităţii interne a partidului. Considerăm că rolul principal în PL ar trebui să îi revină lui Dorin Chirtoacă, drept exponent al schimbării în Republica Moldova”, se arată în declaraţie.

Membrii Consiliului au precizat că nu poate fi vorba de o scindare a partidului, însă conducerea formaţiunii trebuie reînnoită.

În dimineaţa curentă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a comentat comportamentul unor colegi deputaţi drept „activitate a FSB-ului rusesc pentru distrugerea partidului”.