PSRM VINE CU INITIATIVA DE A MICSORA DE DOUA ORI IMPOZITELE SI ACCIZELE PENTRU PRODUSELE PETROLIERE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat încă o decizie antisocială, majorînd prețurile pentru benzină și motorină. Acest lucru va declanșa și creșterea prețurilor pentru produsele de primă necesitate, produse alimentare și va avea un impact nefast asupra sferei transportului și agriculturii din țara noastră.

Avînd în vedere faptul că, 40% din prețul final al combustilului pentru consumatori consistă din impozite și accize, iar guvernarea raportează despre o creștere considerabilă a impozitelor în buget, PSRM vine cu inițiativa de a micșora de două ori impozitele și accizele pentru benzină și motorină, ce va oferi un sprijin substanțial populației și producătorilor autohtoni în această perioadă dificilă.

Această inițiativă nu este doar o măsură socială necesară, dar una pentru a stimula reanimarea economiei naționale - de la sistemul de transport (călători și mărfuri) pînă la agricultură și industrie, producerea în Moldova a mărfurilor competitive pe piață.

Partidul Socialiștilor mizează pe susținerea inițiativei de către celelalte fracțiuni parlamentare, care își declară activitatea drept una socială.

În timpul apropiat, Partidul Socialiștilor intenționează să înainteze inițiative sociale care vor permite micșorarea prejudiciilor suportate de către cetățeni, declanșate de acțiunile antisociale ale guvernării.

Sursa: socialistii.md