PSRM VA PARTICIPA LA EVENIMENTELE DEDICATE CELEBRARII A 73 DE ANI DE LA ELIBERAREA MOLDOVEI DE SUB OCUPATIA FASCISTA

Pe data de 24 august, Partidul Socialiștilor va participa la o serie de evenimente dedicate celăbrării a 73 de ani de la încheierea victorioasă a Operațiunii Iași-Chișinău, în urma căreia Moldova a fost complet eliberată de invadatorii fasciști.

La ora 9.00, va avea loc ceremonia de depunere de flori la ”Focul Veșnic”, la Complexul Memorial “Eternitate”.

La ora 11.00, va avea loc ceremonia de depunere de flori la Complexul Memorial ”Capul de Pod Șerpeni”.

La ora 18.30, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, va avea loc un concert grandios “Eliberarea”, în cadrul căruia, pentru prima dată în Moldova, Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova, Corul Arhieresc al Mănăstirii Curchi, împreună cu toți cei adunați în piață vor interpreta celebra piesă “Smugleanca”. Oaspetele special al evenimentului este artistul emerit al Rusiei, Grigori Leps.

Reamintim că operațiunea Iași-Chișinău este una dintre cele mai de succes din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Ea a avut loc pe teritoriul Republicii Moldova și al României în perioada 20 – 29 august 1944. În cursul acestei operațiuni militare a fost lichidată o grupare fascistă numeroasă, care apăra direcția Balcanică. Moldova a fost complet eliberată de invadatorii fasciști.

Sursa: socialistii.md