PSRM SE PRONUNTA CATEGORIC IMPOTRIVA DESCHIDERII OFICIULUI NATO LA CHISINAU

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se pronunță categoric împotriva deschiderii oficiului NATO la Chișinău. Considerăm acest pas drept o încălcare gravă a neutralității constituționale a Republicii Moldova.

Blocul NATO este o relicvă a Războiului Rece. De mai bine de 25 de ani, nu este nevoie de astfel de alianțe militare. Astăzi existența NATO urmărește scopul extinderii geopolitice și contribuie la o nouă divizare a popoarelor lumii.

Conducerea actuală a NATO, condusă de secretarul general, Jens Stoltenberg, face declarații agresive care contribuie la creșterea periculoasă a tensiunilor globale. Obiectul acestor atacuri iresponsabile este Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova.

Deschiderea oficiului NATO la Chișinău va servi drept cauză a războiului propagandistic împotriva Rusiei pe teritoriul țării noastre.

Republica Moldova, conform Constituției, este un stat neutru. Neutralitatea Republicii Moldova este susținută de majoritatea covîrșitoare a populației țării. Oamenii din Moldova vor pace și nu doresc să-și transforme țara într-o zonă de confruntare geopolitică și cu atît mai mult militară.

Decizia Guvernului Republicii Moldova de a deschide oficiul NATO este un alt act neconstituțional al regimului de la guvernare, o continuare logică a politicii de ignorare a neutralității țării și a voinței majorității cetățenilor.

După adoptarea unei legi scandaloase și antidemocratice privind “combaterea propagandei ruse”, deschiderea biroului NATO la Chișinău este un alt pas spre ruperea relațiilor dintre Moldova și Rusia.

PSRM insistă asupra închiderii imediate a oficiului NATO la Chișinău. Dacă acest lucru nu va fi făcut de actuala guvernare, biroul NATO va fi închis de Partidul Socialiștilor după ce va obține victoria în alegerile parlamentare din 2018.

Neutralitatea Moldovei este de neclintit!