PSRM RENUNTA LA COALITIA CU ACUM

Partidul Socialiștilor a emis o declarație în care descriu motivele pentru care vor susține formarea unui guvern tehnocrat.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor trece în regimul de formare a unui nou Guvern tehnocrat. Aceasta este declarația de ultimă oră a socialiștilor, după consultările cu partenerii de coaliție.

”Partidul Socialiștilor declară că vom susține inițiativa Președintelui țării Igor Dodon de a fi creat un Guvern minoritar, format din profesioniști, din oameni apolitici și tehnocrați, care să asigure buna dezvoltare și progresul Republicii Moldova”, precizează socialiștii.

Aceștia declară că vor lansa un dialog deschis cu toți deputații și cu toate fracțiunile parlamentare, pentru a identifica formula optimă pentru învestirea unui astfel de Guvern tehnocrat. Deputații socialiști spun că au luat această decizie, pentru că nu sînt de acord cu condițiile înaintate de Blocul ACUM.

”Astăzi am constatat nedorința colegilor din blocul ACUM de a menține coaliția de guvernare. Ei s-au declarat categoric împotriva propunerii de a construi un nou Guvern, după aceleași principii, cu aceeași viziune de guvernare, dar cu oameni noi, aleși prin consens”, este precizat în declarația PSRM.

Socialiștii consideră propunerea celor de la ACUM de a merge mai departe cu aceeași componență a Guvernului, dar și cu același prim-ministru, ridicolă.

”Denotă un infantilism politic și o lipsă de abordare constructivă, conciliantă. Se știe că nu poți intra de două ori în aceeași apă. Nu putem reseta Guvernul cu exact aceiași oameni care au dus la demiterea Guvernului. E un non-sens”, au reiterat reprezentanții PSRM.

Mai mult, membrii fracțiunii consideră că reprezentanții Blocului ACUM împărtășesc „o agendă străină ideii de guvernare comună cu PSRM”, prin condiția de a limita împuternicirile politice ale președintelui țării sau chiar ca acesta să fie demis.

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor rămîn la părerea că „această criză politică a fost provocată dinadins de către fostul Prim-ministru Maia Sandu”, iar miza celor de la ACUM este competiția pentru prezidențiale.

Totodată, PSRM anunță că nu va crea o altă Coaliție sau Alianță cu alte fracțiuni din Parlament.

Sursa: sputnik.md