PSRM O VA INAINTA PE ZINAIDA GRECEANII LA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL PARLAMENTULUI

PSRM, partid care a obținut cele mai multe mandate în Parlament, a anunțat astăzi condițiile în baza cărora este gata să participe la guvernare în Republica Moldova în următorii patru ani.

Comitetului executiv politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a convocat astăzi în ședință comună cu fracțiunea parlamentară a PSRM în cadrul căreia a fost adoptată o decizie cu privire la viitoarele acțiuni ale partidului.

Potrivit acestei decizii, PSRM va depune în continuare toate eforturile pentru depășirea crizei politice din țară, creării unei majorități parlamentare, formării organelor de conducere a Parlamentului și învestirea unui nou Guvern.

”PSRM urmărește ca să fie creată o majoritate parlamentară pe deplin funcțională, un Guvern și un program de guvernare susținut în totalitate de această majoritate. Totodată, PSRM nu consideră posibil susținerea unui guvern minoritar din mai multe considerente: politice, funcționale și operaționale”, a declarat secretarul PSRM, Ion Ceban.

Socialiștii s-au arătat convinși că cea mai bună soluție pentru țară este deblocarea activității Parlamentului și depășirea alegerilor parlamentare anticipate.

”PSRM își afirmă disponibilitatea pentru a continua discuțiile în vederea depășirii crizei politice. Orice eventuală configurație politică nu poate fi făcută cu orice preț”, a declarat Ceban.

PSRM anunță că va iniția discuțiile pornind de la următoarele principii: garantarea statalității și neutralității Republicii Moldova prin neaderarea la NATO sau alt bloc militar, reintegrarea țării, politica externă echilibrată, respectarea drepturilor cetățenilor indiferent de naționalitate și apartenență etnică, achitate socială, dezvoltarea economică și protecția valorilor tradiționale.

PSRM consideră just ca funcția de președinte al Legislativului să revină formațiunii cu cele mai multe mandate în Parlament. La această funcție partidul o va înainta pe Zinaida Greceanîi.

Sursa: sputnik.md