PSRM: „MEMBRII ACUM SI-AU INDUS IN EROARE PROPRII ALEGATORI, CARORA LE-AU PROMIS REFORMAREA CLASEI POLITICE”

După ce blocul ACUM a refuzat, Marţi, 12 Martie, orice formă de dialog cu PSRM la oferta făcută de socialiştii pe 11 Martie, Ion Ceban, secretar pe probleme ideologice al PSRM, într-o conferinţă de presă susţinută tot Marţi, a anunţat că partidul pe care îl reprezintă urmează ca să convoace în scurt timp organismele de conducere ale formațiunii pentru a stabili care vor fi acțiunile următoare, după ce blocul ACUM a luat atitudinea amintită.

Ion Ceban i-a acuzat pe liderii ACUM de iresponsabilitate și ignoranță. „Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM. Au preferat să bage capul în nisip și să nu le pese de politica de mai departe a țării. O asemenea decizie este total iresponsabilă. Acest lucru ne demonstrează, o dată în plus, faptul că membrii ACUM şi-au indus în eroare proprii alegători, cărora le-au promis reformarea clasei politice, soluționarea problemelor țării. Am considerat că putem fi parteneri onești în noul Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în R. Moldova”, a declarat Ion Ceban.

Privitor la aşa-zisul pachet de legi al ACUM ce vizează iniţiative de demiterea a mai multor conducători de instituții, deputatul PSRM a declarat că nici o decizie nu poate fi luată fără a avea o majoritate parlamentară clară. „Pentru a salva țara este nevoie de o majoritate parlamentară. Abordările lor sînt de natură populistă, manifestă incompetență față de mecanismele de lucru în Parlament. Pentru a aproba legile respective și a face remanierile propuse de către ACUM, este nevoie să fie formate organele de conducere ale Parlamentului şi e nevoie de un Guvern învestit”, a precizat Ceban. „Noi considerăm că nu este corect ca unele ilegalități să fie înlocuite cu altele, așa cum își închipui liderii blocului ACUM”, a spus deputatul PSRM. El a mai precizat că cel probabil PSRM își va anunța agenda politică după prima ședință a Parlamentului noii Legislaturi. „Pînă atunci vom discuta pe interior”, a încheiat Ceban.