PSRM INVITA BLOCUL ACUM LA FORMAREA UNEI COALITII IN 11 RAIOANE SI LA CHISINAU

În urma alegerilor locale din 20 octombrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are majoritatea absolută în consiliile a patru raioane și este pe primul loc ca număr de consilieri în alte 11 raioane. În declarația făcută la o conferință de presă susținută pe 21 octombrie, președintele PSRM Zinaida Greceanîi a menționat că formațiunea invită blocul ACUM la formarea unei coaliții în cele 11 raioane, iar Vlad Batrîncea, șeful staff-ului electoral al PSRM pentru municipiul Chișinău a lansat propunerea pentru blocul ACUM de a crea o coaliție cu socialiștii în Consiliul municipal Chișinău.

„Noi le facem acum invitația oficială celor din blocul ACUM, dar o să discutăm și la nivel politic pentru a avea majoritate”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a spus că formațiunea politică pe care o conduce are primari rezultați din primul tur în 124 de localități, inclusiv în 12 orașe. „În turul doi am ieșit în 179 de primării, inclusiv în 18 orașe”, a declarat Zinaida Greceanîi.

„Socialiștii au acumulat în CMC 22 de mandate de consilieri din 51, iar blocul ACUM are 19 mandate. Împreună avem 41 de consilieri din 51, ceea ce înseamnă că avem o majoritate confortabilă, absolută, pentru a veni cu soluții la cele mai stringente probleme ale municipiului Chișinău”, a declarat Vlad Batrîncea.

Sursa: IPN