PSRM INTENTIONEAZA SA SUSTINA FERM MENTINEREA APARTENENTEI R.MOLDOVA IN CSI

Partidul Socialiștilor consideră inițiativa Partidului Liberal de retragere a Moldovei din Comunitatea Statelor Independente ca o nouă provocare a forțelor eurounioniste împotriva poporului moldovean și a statalității țării noastre. Republica Moldova se află în CSI de peste 20 de ani. Calitatea de membru în această asociație are o importanță deosebită pentru țara noastră, pentru economia și relațiile internaționale, pentru păstrarea poziției sale în spațiul eurasiatic tradițional. Pentru Moldova este extrem de important să fie membră a Zonei de Comerț Liber a CSI, fapt ce oferă agenților noștri economici posibilitatea de a accesa liber pe piețele țărilor Comunitare.

Inițiativa Partidului Liberal privind ieșirea Moldovei din CSI este un pas populist, iresponsabil care vizează subminarea eforturilor Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind dezvoltarea relațiilor de parteneriat ale Moldovei cu țările CSI, precum și exagerarea isteriei rusofobe în societatea moldovenească în ajunul a 100 de ani de la „Marea Unire“ cu România. Anume Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu, este cel mai activ părtaș al lichidării statalității Republicii Moldova prin calea repetării „Marii Uniri“ în anul jubiliar.

PSRM se pronunță pentru stabilirea unor relații prietenoase ale Republicii Moldova atît cu Vestul cît și cu Estul. Sprijinim statutul de membru al țării noastre în toate asociațiile de integrare care contribuie cu adevărat la dezvoltarea economiei noastre, libera circulație a cetățenilor noștri, accesul produselor noastre pe piețele externe și care nu impun restricții obligatorii asupra Moldovei suverane, asupra politicilor interne și externe.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova intenționează să susțină ferm și pe deplin menținerea apartenenței Republicii Moldova în Comunitatea Statelor Independente. Intenționăm să votăm împotriva inițiativei Partidului Liberal privind retragerea Moldovei din CSI și îndemnăm toți deputații din Parlament, care pledează pentru statalitatea Moldovei, deschiderea externă a țării noastre și dezvoltarea economiei, să se opună acestei inițiative iresponsabile.

Sursa: socialistii.md

Nistor Grigore 18.01.2018 - 15:05

Netrebnicii comunisti sovietici din PSRM tin cu dintii de spațiul eurasiatic tradițional, adica de Rusia, tara care-a impinzit plaga comunismului. Ramasitele muribunde ale acestei plagi, o innapoiere istorica, se regasesc din plin in acest partid rusofi, PSRM in frunte cu relicva sovietica Dodon. Cat ii mai trebuie Moldovei sa se trezeasca?