PSRM – IN VIZITA LA PAS

Ce s-a decis în privința semnării angajamentelor de către candidații la Președinție

Mai mulți membri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au mers la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru a solicita Maiei Sandu, candidat la funcția de Președinte, să semneze angajamentul contracandidatului său Igor Dodon.

Maia Sandu nu a fost prezentă la disputele dintre membrii ambelor partide, la fel ca și Igor Dodon. În cadrul unei conferințe, candidata a declarat că se va întîlni cu PSRM, dar nu la ora stabilită, fiindcă are întîlnire în teritoriu.

În context, membrii ambelor partide au recurs la dispute în privința celor două angajamente.

Membrii PAS au declarat că Maia Sandu are deja un angajament semnat cu cetățenii și la momentul semnării, ea a solicitat și partidelor să facă același lucru. PSRM a solicitat insistent ca Maia Sandu să semneze angajamentul lui Igor Dodon.

Igor Grosu a declarat că PAS nu va semna nimic cu cel care a fost creatura lui Plahotniuc și că ei nu cred în sinceritatea lui Dodon.

Ion Ceban a declarat că în angajamentul Maiei Sandu cu cetățenii nu este nimic stipulat despre Plahotniuc, despre alegeri anticipate.

După cîteva minute de dispute, membrii PSRM au părăsit sediul PAS.

La ieșire, Ion Ceban a declarat că refuzul Maiei Sandu de a semna acest angajament denotă faptul că ea face jocul politic. „Vedem că ați refuzat acest angajament. Dacă nu vreți, semnați acest angajament pe o foaie aparte și nu umblați cu diferite cuvinte”, a spus Ion Ceban, adresîndu-se Maiei Sandu.

Cristina Parfeni (curentul.md)