PSRM CONVOACA SEDINTA CONSILIULUI REPUBLICAN – CADEREA GUVERNULUI SE AMINA

Socialiștii condamnă anularea concursului de selectare a candidaților la funcția de procuror general și intenția premierului de a-și asuma răspunderea pentru înaintarea candidaților la șefia PG.

PSRM nu va susține modificările la Legea Procuraturii și se va convoca în cadrul Consiliului Republican pentru a decide dacă această alianța se destramă sau își continuă drumul. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Grigore Novac.

În contextul în care joi sau vineri urma să aibă loc ședința Parlamentului, Novac a menționat că Guvernul, cel mai probabil, nu va cădea săptămîna asta, întrucît este necesară consultarea Consiliului Rpublican al PSRM. Respectiv, posibila cădere a Guvernului se amînă pentru săptămîna viitoare.

”Joi ne convocăm toți deputații PSRM în ședință, iar în ziua de vineri, pînă la sfîrșitul acestei săptămîni, vom convoca ședința Consiliului Republican al PSRM, unde vom decide dacă continuăm această alianță, ori ieșim de la Guvernare”, a declarat deputatul PSRM Grigore Novac, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Amintim, că Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a emis un ordin de anulare a rezultatelor concursului organizat de comisia pentru preselecția candidaților în funcția de procuror general. Ceva mai tîrziu, Guvernul a venit cu un proiect de modificare a legii cu privire la Procuratură, angajîndu-și răspunderii în fața Parlamentului. Conform noilor modificări, prim-ministrul ar urma să selecteze doi candidați la funcția de procuror general, pe care îi va înainta Consiliului Superior al Procurorilor. Socialiștii au cerut demisia Ministrului Justiției.

Sursa: sputnik.md