PSRM A DESFASURAT UN FLASHMOB CU PRIVIRE LA “FAPTELE” SI „VORBELE” PUTERII DE LA GUVERNARE

Partidul Socialiștilor și organizația sa de tineret “Garda Tînără” au desfășurat astăzi, 8 februarie, în fața Guvernului RM, flashmob-ul “Cine va răspunde pentru iresponsabilitate și neglijență atunci cînd se cheltuiesc banii din buget?”. Deputații și consilierii municipali care au participat la flashmob, au vorbit despre ceea ce se află în spatele „faptelor” și „vorbelor” puterii de la guvernare. Deputatul Vasile Bolea areamintit: “Cu doi ani în urmă, reprezentantul majorității de la guvernare, Marian Lupu, a promis că vîrsta de pensionare în Moldova nu va fi majorată. Cu toate acestea, după un timp, a fost majorată la 63 de ani.

Guvernul Filip a promis că, pensiile vor fi majorate. Drept urmare, mii de pensionari care s-au retras înainte de 1999 au fost eliminați din sistem și lăsați singuri în fața problemelor. Toți au auzit despre faptul că guvernarea va majora și salariile angajaților de stat. Cu toate acestea, în ianuarie, aceste persoane au primit chiar mai puțin decît pînă acum. Contabilii s-au dovedit a fi „vinovați”, cum se spune, „au găsit țapi ispășitori”, a subliniat Vasile Bolea. De asemenea, socialiștii au amintit și alte „fapte” și „vorbe” ale puterii de la guvernare, pentru care s-au cheltuit sume uriașe din buget, însă care, în realitate, au fost pur și simplu furate.

 “Acestea sînt „faptele” și „vorbele” acestei guvernări. Noi nu vrem ca guvernarea să joace un astfel de joc cu poporul. Noi am venit pentru a spune: “Ajunge să furați! Alianța rușinoasă, care timp de 10 ani a batjocorit Republica Moldova, trebuie să rămînă istorie!”, au accentuat socialiștii. (Sursa: agenţiile de presă)