Părăseşte Al. Tănase CC şi preia conducerea PL?

Oricum, Ghimpu distrusese un partid înainte de a-l făuri

Ce să fie, ce să fie? Urmează o cununie? Politică! Gura tîrgului informată spune că Mihai Ghimpu va preda conducerea PL lui Alexandru Tănase, actualul preşedinte al CC. Asta sună a ordin primit de la Vladimir Plahoitniuc! Pentru că PL, cu Ghimpu în frunte, nu mai intră în Parlament. Iar lui Plahoitniuc nu-i place să piardă banii investiţi. Aşa încît... Care credeţi că-i tîlcul următoarelor afirmaţii ale lui Ghimpu? "Chiar aici mă simt om, după toată viaţa asta din Alianţă. Aici e viaţă", a declarat Ghimpu, la Corjova, pe 8 Martie, după ce s-a maimuţărit ca un bufon libidinos pe la fundul unor tinere.

„Eu nu voi vota un Guvern mafiot. Eu mai bine mă retrag din politică.” „Tare-i bună viaţa în afara politicii. Aşa am obosit eu de politica asta care este în detrimentul omului”, a spus impostorul politic în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Ce va face, însă, în faţa unor pretenţii justificate de succesiune ale lui Chirtoacă, datorită căruia a intrat în Parlament? Ce om de teapa lui Ghimpu nu se îndoaie, nu se supune dacă-i vorba de o recompensă bănească pe măsură, de un ordin de la STĂPÎN şi de o eventuală diversiune publică, de acoperire, prin care, eventual, ar deveni preşedinte de onoare al PL? Adică s-ar retrage şi nu prea, de ochii lumii, chiar dacă ar deveni o inutilitate politică pentru Plahoitniuc la fel ca şi Dumitru Diacov!

Interesantă este mişcarea politică prin care oligarhul vrea să-şi aducă omul, pe Tănase, în politică în calitate de lider de partid! Am putea înţelege că prin această mişcare vrea să-i opună lui Filat un lider de eventuale negocieri mai credibil decît Ghimpu, dar, oarecum,  să-i şi pună pe un picior de egalitate mai mult virtuală. Ghimpu a dus totul de rîpă. Nici la Bucureşti nu se mai mizează pe el.  Pe de altă parte, Plahoitniuc poate lua în calcul iluzia că doar cu Tănase în frunte va mai putea intra PL în Parlament. În plus, aşa cum îi place lui Plahoitniuc, Al. Tănase nu se dă în vînt de dragoste faţă de comisarii români de la Chişinău. Oligarhul joacă tare, pe viaţă şi pe moarte, şi nu face economii în lupta electorală dură pe care a declanşat-o de ceva vreme! Pentru că alegerile anticipate sunt ca şi garantate. Lume, lume! Hai la casa de cultură!

Veronica NOGAI