PROGRAMUL NATIONAL CU PRIVIRE LA CONSTRUCTIA COMPLEXURILOR SPORTIVE LANSAT DE IGOR DODON, SE DESFASOARA CU SUCCES

În toamna acestui an, Președintele țării a lansat un program național de reabilitare a infrastructurii sportive, în localitățile din Republica Moldova, preponderent cele din mediul rural.

”Planificăm ca pe parcursul anului 2018, să fie date în exploatare circa 100 de complexuri sportive, iar în perioada întregului mandat, circa 300 (în fiecare a treia localitate din țară). În prezent, lucrările sînt inițiate sau se desfășoară în 10 cele mai mari comune din țară (după numărul de locuitori), iar unele deja sînt la etapa de finalizare, spre exemplu, în comuna Băcioi”, a menționat șeful statului.

Complexurile sportive includ terenuri de fotbal, baschet, volei, fitness, teren de joacă pentru copii, spațiu de odihnă pentru adulți, ș.a.

Președintele țării a subliniat că practicarea modului sănătos de viață, a sportului în masă, trebuie să devină o prioritate pentru Republica Moldova, împreună cu educația și învățămîntul de calitate, dar și alte domenii sociale. ”Este necesar să depunem toate eforturile ca generațiile actuale și viitoare să-și dezvolte abilitățile intelectuale, spirituale și fizice. Trebuie să ne conducem de deviza ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos!”, a concluzionat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova