PROGRAMUL ACTIVITATILOR DE ZIUA LIMBII NOASTRE

În Capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale de Ziua Limbii Noastre, sărbătorită pe data de 31 august.

În data de 31 august, începînd cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt și evenimentul literar-artistică: „La început a fost cuvîntul". Potrivit programului elaborat de Primăria Chișinău, depuneri de flori vor fi și la monumentul poetului Alecu Russo, unde se va desfășura și o compoziție literar-muzicală cu genericul „Limba noastră-i o comoară".

În scuarul din strada Miron Costin din sectorul Rîșcani, începînd cu ora 11.00, va fi desfășurat programul artistic: „Dulce și frumoasă-i limba mea de-acasă". La fel, vor fi organizate expoziții și întreceri sportive. În același timp, în fața magazinului Unic se va desfășura un spectacolul literar-muzical „Odă Limbii Materne", iar în PMAN va fi prezentat spectacolul „Al mamei”.

Începnd cu ora 15:00 va fi organizat un program artistic susținut de Orchestra Simfonică de copii din orașul Iannar, Israel în Piața Marii Adunări Naționale. De la ora 17:00 va fi jucat spectacolul „Moldova – Plai de Basm”, susținut de Orchestra DC „Avante” în Piața Marii Adunări Naționale.

18:30 – 19:00 Recital susținut de formația Vali Boghean Band.

19:00 – 21:00 Spectacol tematic „Odă Limbii Române”.

21:00 – 23:00 Spectacol de folclor și de muzică populară „E sărbătoare și răsună muzica”, susținut de Orchestra dirijată de frații Advahov.

Sursa: sputnik.md