PROGRAMUL ACTIVITATILOR DE ZIUA LIMBII NOASTRE: CE SURPRIZE NE ASTEAPTA

În Capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale de Ziua Limbii Noastre, sărbătorită pe data de 31 august.

Sărbătorea Națională „Limba Noastră cea Română" va fi marcată la Chișinău prin diverse evenimente cultural-artistice. O dispoziție cu privire la organizarea și desfășurarea manifestărilor a fost semnată de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

În data de 31 august, începînd cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt și evenimentul literar-artistică: „La început a fost cuvîntul". Potrivit programului elaborat de Primăria Chișinău, depuneri de flori vor fi și la monumentul poetului Alecu Russo, unde se va desfășura și o compoziție literar-muzicală cu genericul „Limba noastră-i o comoară".

În scuarul din strada Miron Costin din sectorul Rîșcani, începînd cu ora 11.00, va fi desfășurat programul artistic: „Dulce și frumoasă-i limba mea de-acasă". La fel, vor fi organizate expoziții și întreceri sportive. În același timp, în fața magazinului Unic se va desfășura un spectacolul literar-muzical „Odă Limbii Materne", iar în PMAN va fi prezentat spectacolul „Al mamei dulce grai".

În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt", începînd cu ora 14.00 orchestra de instrumente aerofone a Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău se va desfășura un program artistic.

De la ora 15.30, în PMAN va fi organizat un spectacol coregrafic, iar de la ora 18.00 va începe spectacolul „Monument Cuvîntului".

Sursa: sputnik.md