PROGNOZA METEO: IN MOLDOVA VIN GERURI NAPRASNICE

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat răcirea bruscă a vremii în acest sfîrșit de săptămînă și geruri de pînă la -10 grade Celsius la începutul săptămînii viitoare.

Pentru astăzi sinopticienii au anunțat ploi și ninsori în toate regiunile țării și temperaturi de +3.. -5 grade Celsius în sudul țării, +2.. -6 grade Celsius în raioanele de centru și +1.. -7 în nordul țării. Duminică se vor menține aceleași valori termice, doar că va ploua și ninge doar în sud, pe cînd în centrul și nordul Republicii Moldova vom avea parte doar de ninsori. Va ninge cu precădere în noaptea de sîmbătă spre duminică.

Gerurile aspre vin luni, cînd nu vom mai avea precipitații, dar cînd vom avea pînă la -7 grade Celsius în sudul țării, -8 grade Celsius în centru și -9 grade Celsius în nordul Republicii Moldova.

Marți și miercuri deja gerurile se vor înmuia, iar miercuri și jos este posibil să avem iarăși ploi și ninsori.

Încă de ieri meteorologii au anunțat cod galben de gheață instabilă. Avertizarea hidrologică a fost dată fiindcă pe unele sectoare ale rîurilor și bazinelor acvatice din țară gheața va fi instabilă și ieșirea pe ea va prezenta pericol sporit.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat îi ă pe pescarii amatori să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii.

Sursa: sputnik.md