PROGNOZA METEO: CIND SCAPAM DE PLOI SI CIND VINE VREMEA INSORITA

Sîmbătă și duminică va ploua, în nordul și sudul centrul țării, în raioanele de centru vom avea doar cer noros, însă fără precipitații.

Serviciul Hidrometeorologic de stat a anunțat că pagina sa oficială de internet că sîmbătă și duminică vom avea maxime cuprinse între +16..+21 de grade Celsius în nordul țării, +17..+22 în centru și +18..+23 de grade Celsius în raionalele de sud. Tot la sud duminică vom avea cele mai mari ploi.

Luni însă ploile vor cuprinde întreaga țara, deși maximele vor fi în creștere și vor ajunge pînă la +25 de grade Celsius. În general, această temperatură și vremea ploioasă se vor menține pînă vinerea viitoare, astfel că meteorologii nu prognozează deocamdată vreme însorită și frumoasă.

Este curios să observăm care sînt variațiunile de temperatură de la an la an. Spre exemplu, în data de 10 mai 2003, maxima înregistrată în republica Moldova a fost de tocmai +31,4 grade Celsius, iar minima a fost înregistrată în 1945 cînd mercurul în termometre a coborît pînă la +0,3 grade Celsius.

Sursa: sputnik.md