PRODUCATORII AGRICOLI COOPERATI VOR PUTEA OBTINE GRANTURI DE PINA LA 350 DE MII DE DOLARI

Grupurile de producători agricoli din sectorul horticol pot beneficia de granturi de pînă la 350 de mii de dolari SUA în cadrul celei de-a treia etape a Programului „Acces la pieţele de desfacere” al proiectului Băncii Mondiale MAC-P. Dosarele pot fi depuse începînd cu ziua de astăzi şi pînă la 30 mai curent.

Ion Sula, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că mai mulţi producători agricoli au obţinut deja granturi în cadrul primelor două etape ale proiectului. Astfel, potrivit ministrului, anul trecut 17 grupuri de producători au beneficiat de suport din partea Băncii Mondiale.

Olga Sainciuc, reprezentant al unităţii de implementare a proiectului MAC-P, a afirmat că grupurile de producători agricoli care solicită granturi trebuie să fie alcătuite din cel puţin cinci membri, aceştia să fie din sectorul rural, să activeze în domeniu de cel puţin trei ani şi să facă investiţii comune.

Granturile sînt destinate procurării echipamentului tehnologic şi utilajului post-recoltă. Mărimea acestora va constitui 50% din investiţia totală efectuată de grupul de producători. Bugetul total al Programului este de şapte milioane de dolari SUA.