PROCURORII AU OBTINUT MANDAT DE ARESTARE PENTRU SOFERUL CARE A TAMPONAT UN COPIL IN BRICENI, IN SEARA DE CRACIUN

La demersul procurorilor, judecătorul de instrucție a dispus plasarea în arest pentru 30 de zile a șoferului care a tamponat un copil de 12 ani, în Caracușenii Vechi, raionul Briceni, în seara de miercuri, 25 decembrie, atunci cînd sătenii sărbătoreau Crăciunul. Acum, copilul este spitalizat, în stare de comă.

Bărbatul este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere și riscă să fie pedepsit cu închisoarea de la 4 la 8 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Învinuitul are vîrsta de 54 de ani, iar la producerea accidentului, acesta se afla în stare avansată de ebrietate, la volanul unui Volkswagen Caddy. Oamenii legii au stabilit că acesta se deplasa dinspre satul Corjeuți spre Tabani. Accidentul a avut loc aproximativ la ora 8 seara, iar urmele frînelor au o lungime de 29 de metri.

Copilul accidentat este originar din Constantinovca-Edineț și este singurul copil în familie. Acesta venise în satul din vecinătate cu permisiunea părinților, pentru ca să colinde, împreună cu un grup de alte persoane, care se deplasau pe acostamentul drumului. În prezent, starea de sănătate a copilului este gravă, ceea ce nu permite transportarea lui pentru tratament într-o altă instituție medicală.