PROCURATURA INITIAZA PROCEDURA DE EXTRADARE A LUI PLATON

Autoritățile moldovenești au inițiat procedura de extrădare a lui Veaceslav Platon, după ce a fost informată de reținerea acestuia de autoritățile ucrainene. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală prin intermediul unui comunicat de presă.

„Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost informată, recent, prin intermediul canalelor INTERPOL, despre faptul reţinerii, pe 25 iulie curent, în oraşul Kiev, a cetăţeanului Veaceslav Platon, anunţat în căutare internaţională de autorităţile noastre. (...) În aceste condiţii, Procuratura Generală a Republicii Moldova va iniţia procedura de extrădare a cetăţeanului Veaceslav Platon, în condiţiile legislaţiei naţionale şi internaţionale, prevăzute în astfel de cazuri”, se menționează în comunicatul instituției.

Amintim că pe 25 iulie Procuratura Generală din Ucraina l-a reținut pe omul de afaceri Veaceslav Platon, care a fost anunțat în căutare internațională pentru „Furtul miliardului”. Potrivit procurorilor ucraineni, interlopul a fost reținut pentru a fi arestat și extrădat autorităților de la Chișinău. reținutul este verificat de către autoritățile din Ucraina referitor la posibila implicare în comiterea de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei.

Sursa: Agerpres