PROCURATURA GENERALA INSISTA ASUPRA CONDAMNARII LUI BOTNARI SI PAPUC

Procuratura Generală consideră că decizia Curţii Supreme de Justiţie în privinţa foştilor oficiali ai MAI Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari este neîntemeiată.

Procurorii susţin că vor examina materialele dosarului şi posibilitatea de a interveni în această cauză. "În situaţia în care vom identifica anumite erori grave de drept este foarte posibil ca să se intervină cu un recurs în anulare tot la Curtea Supremă de Justiţie", a declarat preşedintele Consiliului Superior al Procuraturii, Mircea Roşioru.

Prin decizia de pe 30 iunie a Curţii Supreme de Justiţie, fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, a scăpat de puşcărie şi s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei. De asemenea, instanţa l-a achitat pe fostul comisar general de Chişinău, Vladimir Botnari. Procesul de judecată s-a desfăşurat în absenţa acestora.

În data de 19 februarie, în urma unei decizii a Curţii de Apel, Papuc a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, iar Botnari a primit doi ani de detenţie cu suspendare în dosarul 7 aprilie.

După alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, pe 7 aprilie au izbucnit tulburări în masă la Chişinău, care s-au soldat cu moartea a cel puţin unui bărbat. Sute de protestatari au fost reţinuţi în noaptea spre 8 aprilie şi maltrataţi de poliţişti în izolatoarele Ministerului de Interne.

Sursa: publika.md