PRINCIPALUL MIT AL OCCIDENTULUI S-A PRABUSIT

Țineți minte fraza lui Voltaire: „Nu sînt de acord cu ceea ce spui, dar voi apăra pînă la moarte dreptul tău de a o spune”.

De fapt, fraza aparține scriitoarei engleze Evelyn Hall și a sunat în biografia ei despre Voltaire „The Friends of Voltaire” (1906).

Dar aceasta nu schimbă esența, deoarece această frază conținea o chitanță pentru democrația liberală. Libertatea de exprimare, credință, întrunire și alegere sînt fundamentele fundamentelor, nucleul, baza, formula societăților occidentale. Fără ele, nu există Occident ca civilizație, nu există o superioritate imaginară față de ceilalți, nu există o diferență fundamentală (așa cum am fost învățați la universitate) civilizația de barbarie.

Acum toate acestea au dispărut. Jocul este finisat. Piesa s-a terminat. Cortina a fost trasă.

Arma principală – principalul mit al Occidentului s-a prăbușit. De dragul acestui mit, țări și popoare întregi au fost bombardate, au fost îndepărtați și lichidați lideri legitimi, au fost organizate revoluții de culoare, războaie civile.

Și acum Occidentul la unison distruge, șterge și elimină din mass-media și spațiul virtual nu numai președintele Trump, ci și milioane de susținători ai săi. Bloc – GULAG digital. Dar chiar și cînd au fost trimiși în Gulag, au existat judecători care au dat ultimul cuvînt și au respectat legile de gen.

Astăzi și acest lucru a fost abandonat.

Dacă critici – ești blocat. Dacă protestezi – primești un glonț în frunte.

Dacă intri în Congres – 10 ani de închisoare, chiar dacă Constituția oferă poporului dreptul de a se revolta.

Mulțumim lui Trump, desigur. A aruncat haina de aur de „fecioară” … și toată lumea a văzut o prostituată obișnuită.

Bogdan ȚÎRDEA