PRIMELE DECLARATII ALE PRESEDINTELUI IGOR DODON DUPA CE PDM S-A RETRAS DE LA PUTERE

Președintele țării, Igor Dodon, a susţinut astăzi un briefing de presă în care a venit cu o reacție la decizia PDM de a se retrage de la putere. Acesta a cerut demisia tuturor celor care serveau Partidul Democrat. În același timp, Dodon a felicitat oamenii țării cu prilejul acestei victorii.

”Vă felicit cu această simbolică victorie. PDM care a uzurpat puterea în stat astăzi și-a recunoscut înfrîngerea. Este o victorie, dar nu e una finală. Aceasta nu trebuie să ne liniștească pe nimeni”, a declarat Președintele țării.

„Noi toți împreună prin verticalitate, prin faptul că nu ne-am lăsat șantajați, am fost fermi pe poziții - am ajuns la această victorie. Uzurpatorii și-au recunoscut înfrîngerea. Acum tot ce fac ei cu soluțiile juiridice, nu au nicio șansă”, a adăugat șeful statului.

Președintele Igor Dodon a venit şi cu un mesaj către judecătorii Curții Constituționale prin care le solicită să-și revizuiască deciziile.

„Este o victorie, dar nu finală. Nu poate demisiona Guvernul Filip, pentru că el a plecat în istorie pe 8 iunie. Ilegal au stat în funcție și asta e uzurparea puterii. Mă adresez judecătorilor Curții Constituționale: convocați-vă de urgență și revedeți-vă deciziile ilegale. Ele pot fi revizuite, e calea cea mai simplă. Gata, Plahotniuc nu-i. Dacă nu, voi ruga Parlamentul să numească alți judecători”, a declarat Igor Dodon.