PRIMELE DECLARATII ALE LUI ION CEBAN DUPA INCHIDEREA SECTIILOR DE VOT

Ion Ceban a venit cu primele declarații în fața presei după ce au fost închise secțiile de votare.

Ion Ceban a mulțumit echipei cu care a muncit cot la cot în campania electorală. Socialistul a mai declarat că a reușit să schimbe accentele spre administrare, pe oraş şi nu pe geopolitică.

"A fost o campanie bună. Mulţumesc tuturor care au ieşit la vot. Să facem schimbări e posibil prin participare. Cei care au ieşit la vot au făcut o alegere şi va fi alegerea lor care şi-au dorit-o. Mulţumesc echipei mele. Aşteptăm numărarea voturilor. Vreau pe toţi cei care se află la secţiile de votare să fie maxim atenţi, să monitorizeze acest proces așa cum trebuie, ca rezultatul final să fie unul pe care îl dorim cu toţii. Aşteptăm împreună cu toată lumea să vedem rezultatele, sîntem un stat mare. Nu sînt Nostradamus ca să știu pentru cine au votat alegătorii, în curînd vom afla rezultatele", a menţionat Ion Ceban.

Codul Electoral prevede că la al doilea tur de scrutin se va considera ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

În cazul în care vor acumula un număr egal de voturi, se va considera cîştigător cel care a obţinut mai multe în primul tur de scrutin. Pentru turul doi al alegerilor din Capitală, au fost tipărite circa 635 mii de buletine de vot. Din numărul total, peste 408 mii de buletine sînt în limba română, iar altele aproximativ 227 mii - în limba rusă

Sursa: sputnik.md