PRIMELE CINCI TROLEIBUZE CU PROPULSIE AUTONOMA DIN CHISINAU, CE VOR PUTEA PARCURGE PINA LA 30 KM, VOR FI TESTATE SAPTAMINA ACEASTA. ION CEBAN ANUNTA PE CE DESTINATII!

Cinci troleibuze noi cu propulsie autonomă sînt în proces de asamblare la atelierul de reparații și asamblare al „Regiei Transport Electric Chișinău”. Unitățile de transport sînt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 de kilometri.

Ion Ceban, care, în calitate de președinte al fracțiunii PSRM în CMC, a făcut primele demersuri în acest sens către RTEC, începînd din 2017, s-a arătat sigur că troleibuzele vor putea circula în regim normal în decurs de două luni de zile.

„Cele care erau pînă acum puteau parcurge o distanță mult mai mică, acum vor putea să parcurgă pînă la 30 de kilometri. În aceste zile urmează să fie făcute primele testări pe mai multe rute. Prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze este spre localitățile Colonița, Tohatin și Budești din suburbia capitalei. A doua ar fi Cricova, iar a treia – Codru. Eu sînt sigur că în decurs de două luni de zile aceste troleibuze deja vor putea să circule în regim normal. Este important ca transportul să ajungă în localitățile municipiului și acest lucru mi-l propun ca prioritate în relația cu suburbiile”, a declarat candidatul la șefia capitalei.

De menționat, că troleibuzele cu propulsie autonomă fac parte din lotul de 15 troleibuze achiziționate în anul curent de la uzina „Belkommunmash” din Minsk, inclusiv 10 vehicule de tip standard și 5 cu propulsie autonomă.

Unitățile noi sînt dotate cu sisteme de aer condiționat, 6 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători la fiecare set de scaune. De asemenea, blocurile optice ale troleibuzelor sînt pe bază de LED, iar oglinzile sînt cu reglaj electric.

Doina SECRIERU