Primarul orasului german Halle, anchetat dupa ce s-a vaccinat mai devreme decit ar fi trebuit

Poliţia germană a percheziţionat Luni biroul primarului oraşului Halle din centrul Germaniei, ca parte a unei anchete declanşate după ce edilul s-a vaccinat mai devreme decît ar fi trebuit, au anunţat autorităţile, informează dpa, potrivit agerpres. Primarul Bernd Wiegand, care nu este membru al vreunui partid politic, este acuzat că şi-a asigurat propria imunizare fără să ţină cont de planul de vaccinare stabilit de Guvernul federal, a declarat un procuror local. Investigaţia se bazează pe o presupusă „delapidare” de vaccin, potrivit comunicatului procurorului.

Wiegand şi-ar fi asigurat vaccinarea sieşi, precum şi altor persoane care, de asemenea, nu au aşteptat să le vină rîndul în conformitate cu planul de vaccinare.

Numărul de doze de vaccin împotriva COVID-19 este în continuare foarte limitat în Germania, care prioritizează în primele etape ale campaniei de vaccinare persoanele din grupurile de risc, precum cele în vîrstă şi lucrătorii din sistemul medical.

Guvernul de la Berlin a promis că va oferi pînă pe 21 septembrie fiecărui adult din Germania posibilitatea de a se vaccina.