Primarul din Chicago, atac dur la adresa lui Trump dupa revoltele de la Minneapolis: ”F… you!”

„F… you”, i-a spus primarul din Chicago, Lori Lightfoot, lui Donald Trump, cu privire la revoltele de la Minneapolis, cauzate de moartea afroamericanului George Floyd, după o arestare în forţă a Poliţiei, şi l-a acuzat pe locatarul Casei Albe de ”urzirea violenţei”, scrie news.ro.

Donald Trump, care a denunţat în mai multe rînduri o crimă ”tragică”, i-a atacat Joi pe ”spărgători”. ”Jafurile vor fi primite imediat cu gloanţe”, a ameninţat el manifestanţii într-un tweet, marcat de Twitter ca o ”apologie a violenţei”.

”Scopul lui este să polarizeze, să destabilizeze Guvernul local şi să inflameze porniri rasiste. Noi nu-l putem lăsa absolut deloc s-o facă”, a subliniat Vineri Lori Lightfoot. ”Voi coda ceea ce vreau să-i transmit cu adevărat lui Donald Trump. Sunt două cuvinte: încep cu «f» şi se termină cu «you»”, a spus ea. ”Eu nu voi rămîne tăcută în timp ce acest om încearcă în mod cinic să transforme acest moment incredibil de dureros într-un moment în propriul său avantaj politic”, a denunţat primarul.

”Sunt o femeie de culoare şi sunt un lider. Şi mă simt obligată să mă exprim atunci cînd ceva atît de ofensator este spus de către cineva. Dar mai ales de către Preşedinte. Şi nu îmi cer absolut deloc scuze pentru alegerea cuvintelor şi felul în care îi spun pentru ceea ce a spus. Este o greşeală. Este ofensator, iar el trebui să retracteze şi să-şi ceară scuze”.