PRIMA DOAMNA A TARII, GALINA DODON, IMPREUNA CU SOTIA AMBASADORULUI CHINEI IN REPUBLICA MOLDOVA, CHANG HEXI, AU VIZITAT CENTRUL REPUBLICAN DE REABILITARE PENTRU COPII DIN CHISINAU

Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, împreună cu soția ambasadorului Chinei în Republica Moldova, Chang Hexi, au vizitat Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii din Chișinău.

În cadrul vizitei, înalții oaspeți s-au familiarizat cu condițiile și activitatea Centrului care zilnic acordă servicii curative, axate pe reabilitarea în regim de asistenţă specializată de zi, pentru circa 100 de copii, precum și în regim staţionar - pentru 30 de micuți.

Fundația de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet”, în parteneriat cu Ambasada Chinei în țara noastră, au dăruit Centrului de Reabilitare, 5 calculatoare, jocuri pentru dezvoltarea motoricii, jocuri de inteligență și cărți, de care instituția avea stringentă necesitate. Totodată, pentru a aduce un strop de bucurie copiilor și dat fiind faptul că ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, micuții au primit în dar dulciuri și au privit un minunat spectacol prezentat de Teatrul de Păpuși "Guguță".

Galina Dodon a urat copiilor sănătate și multe bucurii, menționînd faptul că va oferi și în continuare suportul necesar pentru asigurarea unei activităţi optime a instituției. De asemenea, a transmis mulțumiri Ambasadorului Chinei în Moldova, Zhang Yinghong și soției acestuia, Chang Hexi pentru receptivitate și suportul oferit.

Menționăm că Fundația de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” a convenit cu Ambasada Chinei în țara noastră ca pînă la finele anului curent, să ofere ajutor pentru alte două Centre de Reabilitare din țară și pentru două instituții medicale.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova