PRIM-MINISTRUL LUXEMBURGULUI S-A PRONUNŢAT ÎN FAVOAREA UNEI PERSPECTIVE CLARE DE ADERARE A R. MOLDOVA LA UE

Republica Moldova trebuie sa primească o perspectivă clară de aderare la UE, iar Summit-ul Parteneriatului Estic al UE, ce va avea loc la Vilnius, este un prilej potrivit pentru acordarea acestei perspective. Declaraţia a fost făcută de Premierul Luxemburgului la o întrevedere cu Prim-ministrul Iurie Leancă, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Jean-Claude Juncker a exprimat disponibilitatea ţării sale de a trimite o echipă de experţi care să ne ajute în ajustarea reglementărilor din sistemul financiar-bancar la cele din UE, astfel încît sa fie sporită stabilitatea în domeniu. Solicitarea de asistenţă în acest sens a fost făcută de Premierul Iurie Leancă în timpul întrevederii.

Situaţia din regiunea nistreană şi evoluţiile în procesul de reintegrare a ţării noastre a fost un alt punct de discuţie între cei doi oficiali. Premierul Iurie Leancă i-a adresat o invitaţie omologului său de a vizita ţara noastră împreună cu un grup de oameni de afaceri pentru identificarea unor proiecte investiţionale, invitaţie pe care Jean-Claude Juncker a acceptat-o.

Iurie Leancă s-a mai întîlnit cu primarul oraşului Luxemburg, Xavier Bettel. Oficialii au discutat despre proiecte sociale comune şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.