PRIM-MINISTRUL ION CHICU A AVUT O DISCUTIE CU AMBASADORUL POLONIEI

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, dl. Bartłomiej Zdaniuk.

În cadrul dialogului, premierul Ion Chicu a informat oficialul despre prioritățile Guvernului și obiectivele Planului de Acțiuni la Guvernului pentru anii 2020 – 2023.

„Realizarea acțiunilor prevăzute de Acordul de Asociere cu UE este prioritate. Ne dorim să facem reforme aici, în țara noastră și să menținem un dialog strategic cu partenerii externi ”, a spus șeful Executivului.

În context, prim-ministrul s-a referit la dialogul Guvernului cu FMI şi UE, precum şi la principalele reforme promovate de Guvern, printre care: reforma în sistemul justiţiei și investițiile masive în dezvoltarea infrastructurii – o măsură importantă pentru creșterea atractivității investiționale a RM. „Guvernul și-a asumat angajamentul de a schimba lucrurile în Republica Moldova, dar avem nevoie de susţinerea partenerilor de dezvoltare pentru a merge mai departe pe calea reformelor”, a notat Ion Chicu.

În acest context, Ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk a confirmat interesul şi disponibilitatea Poloniei de a susţine eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova şi de modernizare a ţării. „Sîntem un partener serios, care vrea să vă ajute şi care este interesat să dezvolte proiecte în toate domeniile de interes reciproc. Ne dorim ca Moldova să fie o țară bogată, liberă și prosperă, dar pentru aceasta trebuie să muncim împreună”, a subliniat diplomatul polonez.

Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului RM