PRETUL LA CHIRIE IN INCINTA CASEI PRESEI VA FI MICSORAT

Instituțiile media din țară vor avea posibilitatea să închirieze spații la prețuri mai mici în incinta Casei Presei, dar și a altor clădiri administrate de Guvern. Un ordin în acest sens a fost semnat de către secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu.

Decizia vine ca urmare a mai multe sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

„În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizați de către mai multe posturi mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele și noi în sfîrșit să avem presă liberă, fără a i se pune bețe în roate”, a declarat secretarul general al Guvernului în cadrul unei ședințe cu responsabilii din acest domeniu.

Andrei Spînu a mai spus că pînă acum sursele de informare în masă închiriau spații aplicîndu-se coeficientul maxim de piață, de 1,5. Ordinul emis prevede micșorarea coeficientului la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locațiune între sursele media și Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova.

Responsabilă de executarea ordinului este Direcția administrare patrimoniu.

Sursa: IPN