PRESEDINTELE TARII INSISTA IN FATA EUROPENILOR PE UN SISTEM ELECTORAL MIXT SI INDICA ASUPRA INADMISIBILITATII VOTULUI UNINOMINAL

Așa cum a promis, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va purta discuții cu toate instituțiile internaționale pe marginea inițiativei sale de modificare a sistemului electoral.

Prin intermediul consilierului pe politică externă, Andrei Neguță, proiectul de lege al PSRM cu privire la sistemul mixt de vot a fost transmis Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland și Președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dlui Pedro Agramunt.

La finele săptămînii trecute, consilierul pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi a transmis direct proiectul de lege respectiv Secretarului general adjunct al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), Doamnei Simona Granata-Menghini.

Proiectul a fost prezentat, de asemenea, reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Despre inadmisibilitatea trecerii la votul uninominal, așa cum își planifică majoritatea parlamentară condusă de Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc, au fost informați toți oficialii europeni, toate structurile ce monitorizează alegerile sau se expun asupra eventualelor modificări ale legislației electorale.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova

Virginia Filip 30.04.2017 - 10:52

Dodon si-ar taia si o mana ca sa isi asigure majoritate parlamentara. Si nu vrea asta pentru binele tarii, ci ca sa poata sa implementeze toate planurile diabolice ale lui Putin. Marioneta asta de Dodon nu face altceva decat sa puna in practica ideile papusarului Putin.

Nistor Grigore 25.04.2017 - 15:59

Agentul rus, zis si presedintele R.M. are nevoie de 25% voturi de la rusii sai din Transnistria, 25% voturi din diaspora si restul din tara.