PRESEDINTELE TARII, IGOR DODON, I-A CONFERIT LUI FILIP KIRKOROV TITLUL ONORIFIC „ARTIST AL POPORULUI”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu marele artist din Federația Rusă, Filip Kirkorov, care se află în Moldova la invitația șefului statului, pentru a participa la Festivalul Căpșunelor și Mierii, care s-a desfășurat în satul natal al Președintelui, Sadova.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale, pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse, Președintele țării a conferit interpretului de muzică ușoară, compozitorului și producătorului din Federația Rusă, domnului Filip Kirkorov titlul onorific „Artist al Poporului”.

În context, șeful statului i-a urat succese în activitatea de creaţie și a subliniat că este oricînd binevenit în țara noastră.

Menționăm că, Filip Kirkorov și-a început cariera artistică, la mijlocul anilor 1980, anume în Moldova. Totodată, marele artist este compozitorul piesei cu care trupa ”DoReDoS” a reprezentat Republica Moldova la concursul internațional Eurovision-2018, precum și a susținut și promovat activ trupa în cadrul acestei competiții muzicale, în rezultat interpreții moldoveni ajungînd în top 10 din cele 43 de țări participante la concurs.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova