PRESEDINTELE TARII, IGOR DODON, A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL PETER MICHALKO, SEF AL DELEGATIEI UE IN R. MOLDOVA

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Șeful statului i-a urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în ţara noastră, exprimîndu-și încrederea că relațiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua.

Igor Dodon a comunicat ambasadorului că spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău.

”Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins și dus în eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene”, a menționat șeful statului.

De asemenea, președintele țării a declarat că Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, exprimîndu-și speranța că dinamica relațiilor va fi în creștere.

Totodată, Igor Dodon a declarat că săptămîna viitoare va avea o întrevedere cu noul Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova în cadrul căreia vor discuta în detalii subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, cooperarea bilaterală și multilaterală, situația din regiune și alte subiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova.

Președintele țării și-a exprimat speranța că noul Ambasador își va aduce aportul în dinamizarea și dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM