PRESEDINTELE TARII A VIZITAT SATUL COCIERI DIN RAIONUL DUBASARI

Joi, 2 iulie, în continuarea vizitei de lucru în raionul Dubăsari, Președintele Republicii Moldova a traversat rîul Nistru cu feribotul și a mers la segmentul de șosea Dubăsari – Cocieri – Roghi, care se află în construcție și are lungimea de 2,4 km. Suma totală a investițiilor constituie 2,8 milioane de lei. Finalizarea acestui proiect va conduce la îmbunătățirea logisticii în această regiune a raionului Dubăsari.

În cadrul discuțiilor cu inginerii și constructorii, Igor Dodon a subliniat faptul că realizarea programului național „Drumuri bune pentru toți” care prevede investiții mari în construcția sau reabilitarea drumurilor din Moldova, va continua și guvernul va finanța lucrările în volum deplin.

În continuare, șeful statului a vizitat punctul de acordare a asistenței medicale urgente din satul Cocieri, unde sînt deserviți locuitorii din toate localitățile de pe platoul Cocieri, inclusiv cetățeni ai Republicii Moldova, care locuiesc în orașul Dubăsari. În anul 2018, clădirea respectivă a fost reabilitată.

De asemenea, Igor Dodon a vizitat și secția medicilor de familie din satul Cocieri. Această clădire a fost construită în anul 2014, iar în prezent aici activează trei medici de familie, precum și un stomatolog, un felcer laborant și șapte asistente medicale.

De menționat că aici serviciile medicale sînt acordate cetățenilor Republicii Moldova care au depus cererile respective și care locuiesc nu doar în satul Cocieri, dar și în localitățile controlate de autoritățile din regiunea transnistreană.

 

Șeful statului a avut mai multe întrevederi în Cocieri

Aflându-se în satul Cocieri, Președintele Republicii Moldova a vizitat sanatoriul „Struguraș”. Stațiunea activează din anul 1982 și este amplasată într-o zonă pitorească de pe malul stîng al Nistrului. Actualmente aici sînt angajate 132 de persoane, dar din cauza pandemiei instituția la moment nu funcționează.

În cadrul discuției cu conducerea sanatoriului Igor Dodon a ținut să sublinieze interesul major al guvernării pentru redeschiderea stațiunilor balneoclimaterice din țară. Șeful statului a remarcat că o asemenea decizie va fi luată de guvern doar în cazul dacă situația pandemică din țară va avea o dinamică pozitivă și nu va exista riscul declanșării unor focare de infecție.

Ulterior, Președintele țării a avut o întrevedere cu primarii localităților, consilierii locali și raionali din platoul Cocieri. În cadrul acesteia interlocutorii au vorbit despre cele mai stringente probleme cu care se confruntă localnicii: reparația drumurilor, renovarea clădirilor de menire socială, sprijin în realizarea unor proiecte investiționale de interes major pentru cetățenii din zona dată.

Șeful statului le-a dat asigurări că toate proiectele care au fost demarate la nivel național în domeniul social, cel investițional etc, vor fi realizate, indiferent de criza politică prin care trece țara noastră.

În cadrul acestei întrevederi Igor Dodon a înmânat veteranului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Tomceac Vasile, de 98 de ani, cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii, mulțumindu-i pentru aportul în obținerea Marii Victorii, datorită căreia astăzi este pace pe pământul nostru.

De asemenea, la Cocieri Președintele țării a depus flori la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și la monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova