PRESEDINTELE TARII A PARTICIPAT LA SARBATOAREA ”TOAMNA DE AUR - LA NISTRU, LA MARGIOARA” IN SATUL COSNITA, RAIONUL DUBASARI

În cadrul acestei sărbători consacrată „Zilei lucrătorului din domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare”, au fost organizate expoziţii ale meşterilor populari, ale agricultorilor din regiune precum și concursul ”Cel mai bun vin de casă”.

De asemenea au fost menţionați cei mai buni agricultori care au dat dovadă de o muncă asiduă pe parcursul întregului an. A fost organizat și un concert festiv cu participarea mai multor colective artistice atît din țară cît și de peste hotare.

Totodată, a fost semnat un Acord de prietenie și colaborare între regiunea Vladimir, din Federația Rusă și localitățile Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Oxentea din Republica Moldova. Acordul respectiv prevede cooperarea în domeniul administrației publice locale, dezvoltarea activităților comercial-economice, cooperarea în domeniul social, științific, tehnic, cultural și educațional.

Cu acest frumos prilej, Președintele țării a adus mulțumiri oamenilor de la țară, devotați gliei strămoșești, prin munca cărora avem asigurată pe masă pîinea noastră cea de toate zilele.

Igor Dodon a încurajat organizarea unor astfel de evenimente care promovează produsele autohtone și harul de buni gospodari care ne caracterizează neamul.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova