PRESEDINTELE TARII A PARTICIPAT LA RECEPTIA FESTIVA ORGANIZATA DE AMBASADA FEDERATIEI RUSE IN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la recepția festivă organizată de Ambasada Federației Ruse în țara noastră cu ocazia Zilei Victoriei. Șeful statului i-a felicitat pe cei prezenți cu prilejul acestei importante sărbători.

În mesajul de salut, Igor Dodon a menționat faptul că în anul curent, Republica Moldova marchează aniversarea a 75-a de la eliberarea de sub ocupația fascistă și în toată țara sînt organizate sute de evenimente comemorative.

Șeful statului a subliniat că, astăzi, de Ziua Victoriei, zeci de mii de oameni au participat la marșul “Regimentul Nemuritor” care s-a desfășurat în Chișinău, iar la acțiunile comemorative organizate pe întreg teritoriul Moldovei - sute de mii de concetățeni de-ai noștri. “Acest lucru demonstrează faptul că, în pofida încercărilor de a interpreta, de a impune o altă istorie, cetățenii Moldovei țin minte foarte bine trecutul”, a remarcat Președintele.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat faptul că astăzi, deși avem viziuni politice diferite, pe toți ne unește o singură Patrie – Republica Moldova, o Victorie și o istorie comună. “Iată de ce consider că noi sîntem obligați să dăm dovadă de înțelepciune și să încercăm să găsim limbaj comun în numele Victoriei, pentru memoria bunicilor noștri și pentru viitorul luminos al copiilor noștri”, a menționat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova