PRESEDINTELE TARII A PARTICIPAT LA CEREMONIA SOLEMNA DE REINHUMARE A OSEMINTELOR UNOR OSTASI

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasnețov, Ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, consilierii prezidențiali, conducerea Uniunii Ofițerilor, veterani, detașamente de căutare, reprezentanți ai Comitetului Național Coordonator „Victoria” și activiștii civici, au depus flori la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” și au participat la ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 35 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Șeful statului a transmis sincere mulțumiri și recunoștință tuturor celor care depun eforturi în vederea păstrării memoriei eroilor noștri precum și a Marii Victorii. Igor Dodon a reiterat faptul că noi trebuie să aducem un omagiu celor care cu prețul propriilor vieţi, ne-au eliberat pămîntul. ”Vitejia și eroismul soldaților căzuți pentru eliberarea de sub ocupația fascistă nu trebuie ignorate, ele constituie o mîndrie națională a noastră”, a subliniat Președintele.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că marcarea celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă va consolida statalitatea și va contribui la educația patriotică a tinerelor generații.

Amintim că, în anul curent, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară un plan de acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, care include renovarea monumentelor militare, realizarea un documentar dedicat eliberării Moldovei, vizitarea la domiciliu a tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, desfășurarea la 9 Mai a marșului „Regimentul Nemuritor”, ș.a.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 14.04.2019 - 18:05

Hai, Dodoane, nu mai face pe presedintele preocupat. Te-ai dus sa mai transmiti niste mesaje si sa te plangi ca nu raspund la comenzi cei de la ACUM, asa cum ai fi crezut. Pai vorbim despre oameni cu demnitate, nu despre presuri de sters pe jos, asa cum esti tu pentru Putin.