PRESEDINTELE TARII A PARTICIPAT LA CEREMONIA DE SEMNARE A ACORDULUI DE CREARE A UNUI CONSORTIU INTERNATIONAL INTRE UNIVERSITATEA DE STAT DIN TARACLIA SI DOUA UNIVERSITATI DIN BULGARIA

Președintele țării a efectuat astăzi o vizită de lucru în orașul Taraclia împreună cu vicepreședintele Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, în cadrul căreia a vizitat Universitatea de Stat din Taraclia ,,Grigore Țamblac” unde a avut loc ceremonia de semnare a acordului de creare a unui consorțiu internațional între Universitatea „Anghel Kîncev”, din orașul Ruse, Republica Bulgaria, Universitatea ,,Sfinții Chiril și Metodiu”, din orașul Veliko Tîrnovo, Republica Bulgaria și Universitatea de Stat din Taraclia ,,Grigore Țamblac”, Republica Moldova.

Obiectivul acestui acord constă în efectuarea schimbului academic de specialiști; schimbul reciproc de studenți; crearea condițiilor necesare aprofundării cunoștințelor teoretice și practice; realizarea de proiecte comune, cursuri și seminare pentru pregătirea, recalificarea și perfecționarea calificării specialiștilor, ș.a.

De asemenea consorțiul respectiv va permite Universității de Stat din Taraclia să sporească calitatea învățămîntului și să corespundă în mod adecvat noilor politici în domeniul educațional. Astfel tinerii vor fi stimulați să studieze în această instituție de învățămînt care va juca un rol important în atragerea și pregătirea studenților și din alte state.

Igor Dodon este de părere că o dimensiune importantă în activitatea oricărei universităţi este dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu instituţiile internaţionale şi universităţile din întreaga lume. ”Sînt sigur că Universitatea de Stat din Taraclia ,,Grigore Țamblac” va deveni competitivă la nivel regional, național dar și peste hotarele Republicii Moldova”, a declarat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova