PRESEDINTELE TARII A DISPUS CREAREA UNEI NOI COMPONENTE A COMISIEI PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI SECURITATII NATIONALE A R. MOLDOVA

Pe 27 iunie, Igor Dodon Președintele țării a semnat un decret privind retragerea Proiectului strategiei securității naționale și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia, elaborate în perioada mandatului fostului Președinte, deoarece conținutul lor nu mai corespunde schimbărilor substanțiale care au avut loc în mediul național, regional și internațional de securitate.

Șeful statului a menționat că inițierea procesului de elaborare a strategiei securității naționale este o prerogativă a Președintelui Republicii Moldova, prevăzută expres în art. 25 alin. (2) lit. a1 și art. 364 alin. (3) al Legii cu privire la apărarea națională.

În acest context, Igor Dodon a dispus crearea Comisiei, în componență nouă, pentru elaborarea Strategiei securității naționale a Republicii Moldova, care să corespundă intereselor naționale, statutului de neutralitate, consolidării statalității și modernizării țării noastre.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 09.07.2017 - 10:47

Pai si ce orevede noul plan, sa fim aparati de Armata 14? Haideti sa fim seriosi ca Dodon are chef de semnat acte oficilae, nu ca ar vrea sa schimbe ceva in bine pentru securitatea nationala. Ce ce nu era bun vechiul plan?