PRESEDINTELE TARII A DESFASURAT O SEDINTA DE LUCRU CU PRESEDINTELE PARTIDULUI SOCIALISTILOR, CU UN GRUP DE DEPUTATI SI REPREZENTANTI AI PRESEDINTIEI

În cadrul ședinței, șeful statului a abordat subiecte legate de bugetul public național pentru anul 2018, politica fiscală pentru anul viitor, alte proiecte importante care se află în Parlament la examinare, precum și situația proiectelor care au fost propuse de Președinție legislativului spre aprobare.

Cei prezenți au vorbit despre organizarea lucrărilor ședinței grupului interparlamentar de prietenie moldo-rus care se va desfășura în perioada 11-13 decembrie la Moscova. Igor Dodon a menționat că în pofida tuturor blocajelor și interdicțiilor, în premieră, din componența delegației moldovenești fac parte deputați din Transnistria și Găgăuzia.

În altă ordine de idei, părțile au discutat în detalii decizia provocatoare și scandaloasă a guvernării privind adoptarea în două lecturi a proiectului de lege care prevede interzicerea difuzării pe teritoriul țării noastre a emisiunilor cu caracter informativ, analitic și politic din Federația Rusă. Președintele țării a subliniat faptul că va bloca și nu va promulga această lege.

Totodată, doamna Greceanîi a informat despre inițierea procesului de înaintare în Consiliile autorităților locale a demersurilor privind dezaprobarea și respingerea la nivel local a prevederilor legii cu privire la interzicerea știrilor și emisiunilor informativ-analitice din Federaţia Rusă.

Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova nu trebuie să caute dușmani, ci trebuie să prietenească atît cu Vestul cît și cu Estul, în beneficiul cetățenilor și a țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova