PRESEDINTELE TARII A DEPUS FLORI LA COMPLEXUL MEMORIAL “ETERNITATE” SI „CAPUL DE POD SERPENI”

Cu prilejul marcării celei de-a 74-a aniversare a operațiunii Iași-Chișinău, împreună cu Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a depus flori la Complexul Memorial “Eternitate” și Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”. De asemenea, la Șerpeni, șeful statului a participat la ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 21 de ostași, căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

”Cu 74 de ani în urmă, în cadrul operațiunii militare strategice Iași-Chișinău, Patria noastră a fost eliberată de sub jugul fascist. Anume în acest loc, la Capul de pod de la Şerpeni, soldații Armatei Roșii, au luptat timp de patru luni pentru apărarea meleagului nostru.

Nu-i vom uita nicicînd pe cei care, cu prețul propriilor vieţi, ne-au eliberat țara și au adus pacea pe acest meleag. Nu vom permite nimănui să ne remodeleze istoria și să ne răpească această sărbătoare. Veşnică memorie eroilor!”, a menționat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova