PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTRVEDERE CU ORGANIZATORII CONFERINTEI INTERNATIONALE „DE LA ATLANTIC LA PACIFIC: PENTRU UN DESTIN COMUN AL POPOARELOR EURASIEI”

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut o întîlnire cu organizatorii Conferinței Internaționale „De la Atlantic la Pacific: Pentru un destin comun al popoarelor Eurasiei”, care se desfășoară în aceste zile, la Chișinău.

”Cu mare plăcere l-am cunoscut personal pe Alecsandr Dughin, liderul Mișcării Internaționale Eurasianiste, dar și Emmanuel Leroy, reprezentantul Comitetului „Jean Parvulesco”. La întrevedere au participat Levan Vasadze, președintele „Fundației pentru Renașterea Demografică” și Iurie Roșca, președintele Universității Populare din Moldova”, a declarant, Igor Dodon.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut schimb de opinii asupra situației internaționale și a conflictelor care marchează lumea de azi, precum și asupra căilor de depășire a crizelor și tensiunilor care afectează profund țările continentului nostru.

Șeful statului a declarat că susține desfășurarea unor astfel de întruniri care vin cu o viziune asupra lumii, bazată pe tradiție, valori creștine, patriotism și cooperare a tuturor popoarelor Eurasiei, atît din Vest, cît și din Est.

Totodată, Igor Dodon a venit cu inițiativa de a organiza și desfășura, la Chișinău, în luna mai a anului 2018, Congresul Mondial al Familiilor, care de obicei întrunește politicieni, oameni de știință, reprezentanți ai societății civile, experți din peste 80 de state ale lumii.

În final, Președintele țării a declarat că trebuie să contribuim la crearea unui viitor bazat pe solidaritate, dragoste creștină și respect reciproc.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM